Sunday, February 5, 2012

Salam Maulidur Rasul!

بسم الله الرحمن الرحيم & السلام عليكم
hello visitors; family, friends & strangers!
welcome to atnur's world!

macam mana sambutan Maulidur Rasul kat tempat korang? kat sini simple² je seperti tahun² lepas; ceramah, zikir & selawat beramai². kemudian berarak sambil berselawat dari surau balik semula ke surau sebelum masing² membawa haluan masing², meneruskan kehidupan seharian. maybe sama je kot dengan tempat² lain.



anyway, just nak kongsi sket apa yang disampaikan dalam ceramah pagi tadi. sekadar ringkasan je untuk peringatan diriku sendiri...

  • cintakan Rasulullah bukan sekadar meniru pemakaiannya, tirulah sekali peribadi & amalannya.
  • cintakan Rasulullah bukan sekadar mengingatinya setahun sekali (menyambut hari kelahirannya), tapi ingatlah Rasulullah setiap hari, tak kira masa.
  • cintakan Rasulullah bukan sekadar berkata "aku cinta Rasulullah" tapi dengan mengikuti sunahnya (sunah wajib & sunah sunat).



salam Maulidur Rasul & selamat berhujung minggu! :) see ya! ;)

2 comments:

  1. iza, salam maulidur rasul , salam dan selawat buat rasul junjungan kita Nabi Muhammad SAW.

    ReplyDelete

thank you! please come again! :)